Fredrik Gustavssons Hemsida - Receptdatabas

Svenska English



<- receptlistan      

Tacopaj

 


Ugnstemeperatur 225ºC


Gott till

Servera en grönsallad till och varför inte lite vitlöksbröd.
   
Mattyp: Huvudrätt Typ av maträtt: Paj
Tidsåtgång: 60 / 90
 

Degen

Blanda vetemjöl, margarin, bakpulver, salt och mjölk till en pajdeg. Klä en ungsform med pajdeg och förgrädda i 10 minuter i 225 grader.

Fyllning 1

Bryn köttfärsen och gullöken. Tillsätt taco kryddmix och vatten, låt koka i 20 minuter.

Fyllning 2

Hacka tomater och peperoni. Blanda sedan ihop tomater, peperoni, majonäs, vitpeppar, ost, vitlök och creme fraiche.

Pajen

Ös i fyllning 1 i den förgräddade formen med pajdeg och lägg sedan fyllning 2 över detta. Slutligen skivar du rödlök och lägger på toppen.



   
Mängd Ingrediens
2 tsk Bakpulver
2 dl Creme fraiche
500 g Köttfärs (bland)
1 st Lök (gul)
4 msk Majonäs
50 g Margarin
4 dl Mjöl (vete)
1,5 dl Mjölk
2 dl Ost
4 st Peperoni
0,5 tsk Salt
1 påse Taco kryddmix
4 st Tomat
1 dl Vatten
2 klyfta Vitlök