Tips
Pilaffris är fylligt i smaken och kan serveras som vanligt kokt ris. Du kan även krydda det extra med curry eller örtkryddor. Curryn fräses tillsammans med lök och ris. Örtkryddorna smulas ned och blandas med det färdiga riset.
|
|
Mattyp: Komplement
|
Typ av maträtt: Ris
|
Tidsåtgång: 10 / 50 |
|
Fräs
Skala och finhacka löken. Fräs lök och ris med fettet i en gryta under omrörning. Tillsätt vatten och smula buljongtärningen.
Koka
Koka upp och koka sedan riset på svag värme under lock, ca 40 minuter. Späd eventuellt med lite mer vatten mot slutet. Smaka av om salt behövs.
|
|
|
Mängd |
Ingrediens |
1 st |
Buljongtärning (vegetabilisk) |
1 st |
Lök (gul) |
2 msk |
Olja |
2,5 dl |
Ris (rå) |
5 dl |
Vatten |
|