Fredrik Gustavssons Hemsida - Receptdatabas

Svenska English



<- receptlistan      

Pilaffris

 

Tips

Pilaffris är fylligt i smaken och kan serveras som vanligt kokt ris. Du kan även krydda det extra med curry eller örtkryddor. Curryn fräses tillsammans med lök och ris. Örtkryddorna smulas ned och blandas med det färdiga riset.
   
Mattyp: Komplement Typ av maträtt: Ris
Tidsåtgång: 10 / 50
 

Fräs

Skala och finhacka löken. Fräs lök och ris med fettet i en gryta under omrörning. Tillsätt vatten och smula buljongtärningen.

Koka

Koka upp och koka sedan riset på svag värme under lock, ca 40 minuter. Späd eventuellt med lite mer vatten mot slutet. Smaka av om salt behövs.

   
Mängd Ingrediens
1 st Buljongtärning (vegetabilisk)
1 st Lök (gul)
2 msk Olja
2,5 dl Ris (rå)
5 dl Vatten