Fredrik Gustavssons Hemsida - Receptdatabas

Svenska English



<- receptlistan      

Baklava

 


Ugnstemeperatur 175°C


   
Mattyp: Efterrätt Typ av maträtt: Bröd
Tidsåtgång: 20 / 50
 

Förbered

Tina filodegen. Finhacka valnötterna. Smält smöret och låt svalan.

Täck en ugnsform med bakplåtspapper. Täck botten med ett par filodegs ark, pensla varje ark med smör.

Fyllningen

Blanda nötterna med 1/3 av sockret och riv ner citronskal. Strö över en del av blandningen på filodegen. Täck med ett nytt lager filodeg ark. Upprepa proceduren till arken är slut, vik in kanterna.

Ugnen

Pensla översta lagret med smör och stoppa in i ugnen. Baka i ca 40 minuter på 175 grader.

Sås

Balanda kanelstång, nejlikor, resten av sockret och vattnet, koka upp och låt koka i 10-15 minuter tills det blir smidigt. Ta bort kryddorna och slå sockerlagen över den nybakade kakan. Låt svalna.

   
Mängd Ingrediens
2 st Citron (saft)
  Filodegs ark
1 tsk Kanel
  Kanelstång
2 st Nejlikor
100 g Smör
1,5 dl Socker
200 g Valnötter
1 dl Vatten