Ugnstemeperatur 175°C
|
|
Mattyp: Efterrätt
|
Typ av maträtt: Bröd
|
Tidsåtgång: 20 / 50 |
|
Förbered
Tina filodegen. Finhacka valnötterna. Smält smöret och låt svalan.
Täck en ugnsform med bakplåtspapper. Täck botten med ett par filodegs ark, pensla varje ark med smör.
Fyllningen
Blanda nötterna med 1/3 av sockret och riv ner citronskal. Strö över en del av blandningen på filodegen. Täck med ett nytt lager filodeg ark. Upprepa proceduren till arken är slut, vik in kanterna.
Ugnen
Pensla översta lagret med smör och stoppa in i ugnen. Baka i ca 40 minuter på 175 grader.
Sås
Balanda kanelstång, nejlikor, resten av sockret och vattnet, koka upp och låt koka i 10-15 minuter tills det blir smidigt. Ta bort kryddorna och slå sockerlagen över den nybakade kakan. Låt svalna.
|
|
|
Mängd |
Ingrediens |
2 st |
Citron (saft) |
|
Filodegs ark |
1 tsk |
Kanel |
|
Kanelstång |
2 st |
Nejlikor |
100 g |
Smör |
1,5 dl |
Socker |
200 g |
Valnötter |
1 dl |
Vatten |
|