Fredrik Gustavssons Hemsida - Receptdatabas

Svenska English



<- receptlistan      

Rotfruktslasagne

 


Gott till

Drick vitt vin.
   
Mattyp: Huvudrätt Typ av maträtt: Gratäng
Tidsåtgång: 30 / 60
 

Förbered

Skala och hacka löken grovt. Fräs den sedan i olja. Skala och riv samtidigt rotsakerna och lägg i dem efterhand med löken.

Sätt på ugnen på 225 grader. Skala och pressa vitlöken i rotsaksröran, i med urkärnad och hackad spansk peppar, krossade tomater och tomatpuré. Smaka av med salt och peppar. Låt puttra en stund under omrörning.

Sträng av värmen för rotsaksröran. Vispa ihop maizena, grädde och vatten. Koka upp och låt tjokna lite, stäng av värmen och rör sedan i den rivna osten. Smaka av med salt och peppar.

Gratängen

Varva lasgneplattor, rotsaksröra och såsen i en form. Sätt formen mitt i ugnen ca 30 minuter. Se upp så toppen inte blir bränd, lägg över folie i värsta fall.

   
Mängd Ingrediens
1 dl Grädde (matlagnings)
160 g Kålrot
160 g Kronärtskocka
1 burk Krossade tomater
12 st Lasagneplattor
1 st Lök (gul)
3 msk Maizena
1 st Morötter
  Olja
2 dl Ost (lagrad)
160 g Rotselleri
  Salt
1 st Spansk peppar
  Svartpeppar
1 msk Tomatpuré
4 dl Vatten
4 klyfta Vitlök