Gott till
Drick vitt vin.
|
|
Mattyp: Huvudrätt
|
Typ av maträtt: Gratäng
|
Tidsåtgång: 30 / 60 |
|
Förbered
Skala och hacka löken grovt. Fräs den sedan i olja. Skala och riv samtidigt rotsakerna och lägg i dem efterhand med löken.
Sätt på ugnen på 225 grader. Skala och pressa vitlöken i rotsaksröran, i med urkärnad och hackad spansk peppar, krossade tomater och tomatpuré. Smaka av med salt och peppar. Låt puttra en stund under omrörning.
Sträng av värmen för rotsaksröran. Vispa ihop maizena, grädde och vatten. Koka upp och låt tjokna lite, stäng av värmen och rör sedan i den rivna osten. Smaka av med salt och peppar.
Gratängen
Varva lasgneplattor, rotsaksröra och såsen i en form. Sätt formen mitt i ugnen ca 30 minuter. Se upp så toppen inte blir bränd, lägg över folie i värsta fall.
|
|
|
Mängd |
Ingrediens |
1 dl |
Grädde (matlagnings) |
160 g |
Kålrot |
160 g |
Kronärtskocka |
1 burk |
Krossade tomater |
12 st |
Lasagneplattor |
1 st |
Lök (gul) |
3 msk |
Maizena |
1 st |
Morötter |
|
Olja |
2 dl |
Ost (lagrad) |
160 g |
Rotselleri |
|
Salt |
1 st |
Spansk peppar |
|
Svartpeppar |
1 msk |
Tomatpuré |
4 dl |
Vatten |
4 klyfta |
Vitlök |
|