Fredrik Gustavssons Hemsida - Receptdatabas

Svenska English



<- receptlistan      

Persisk bönsallad

 


Tips

Om du använder torkade kidneybönor skall de blötläggas dagen innan och eventuellt kokas. Koka dem då med potatisen så får den en trevlig röd färg.
   
Mattyp: Huvudrätt Typ av maträtt: Sallad
Tidsåtgång: 30 / 120
 

Förbered

Koka potatisen och äggen (äggen skall vara hårdkokta). Kyl sedan av potatisen och äggen.

Strimla och hacka

Strimla och grovhacka vitkålen. Tärna gurkan, potatisen och äggen. Blanda dem med vitkålen.

Blanda

Rör i majonnäsen och yoghurten. Pressa i citronsaften. Krydda med salt och peppar, var försiktig med saltet, rätten skall inte ha någon nämnvärd saltsmak.

Avslutning

Låt stå i kylen minst en timme, fungerar utmärkt att göra dagen innan och låta stå över natten.

   
Mängd Ingrediens
4 st Ägg
1 st Citron (saft)
2 st Gurka (inlagd salt)
300 g Kidneybönor
2 dl Majonäs
4 st Potatis
  Salt
460 g Vitkål
  Vitpeppar
2 dl Yoghurt (matlagnings)