Tips
Om du använder torkade kidneybönor skall de blötläggas dagen innan och eventuellt kokas. Koka dem då med potatisen så får den en trevlig röd färg.
|
|
Mattyp: Huvudrätt
|
Typ av maträtt: Sallad
|
Tidsåtgång: 30 / 120 |
|
Förbered
Koka potatisen och äggen (äggen skall vara hårdkokta). Kyl sedan av potatisen och äggen.
Strimla och hacka
Strimla och grovhacka vitkålen. Tärna gurkan, potatisen och äggen. Blanda dem med vitkålen.
Blanda
Rör i majonnäsen och yoghurten. Pressa i citronsaften. Krydda med salt och peppar, var försiktig med saltet, rätten skall inte ha någon nämnvärd saltsmak.
Avslutning
Låt stå i kylen minst en timme, fungerar utmärkt att göra dagen innan och låta stå över natten.
|
|
|
Mängd |
Ingrediens |
4 st |
Ägg |
1 st |
Citron (saft) |
2 st |
Gurka (inlagd salt) |
300 g |
Kidneybönor |
2 dl |
Majonäs |
4 st |
Potatis |
|
Salt |
460 g |
Vitkål |
|
Vitpeppar |
2 dl |
Yoghurt (matlagnings) |
|