Ugnstemeperatur 225°C
Gott till
Mjölk bör drickas till detta.
|
|
Mattyp: Huvudrätt
|
Typ av maträtt: Bröd
|
Tidsåtgång: 25 / 40 |
|
Förbered
Sätt igång ugnen på 225 grader.
Smeten
Smält smöret. Vispa ägg och socker så att det blir pösigt (el-visp är att föredra). Rör ned smöret och mjölken.
Krossa kardemumman i en mortel. Blanda mjöl, bakpulver, salt, linfrö och kardemumman. Häll ned blandningen i smeten och rör om så att alla mjölkklumpar förvinner.
Muffins
Placera muffinsformar på en bakplåt och häll i smeten.
Kärna ur och skär äpplena i tunna klyftor. Vänd äppelklyftorna i kanel och lägg i 2st klyftor i varje muffins.
Grädda
Strö råsocker över muffinsen och grädda dem i ugnen till de fått färg (ca 15 minuter).
|
|
|
Mängd |
Ingrediens |
2 st |
Ägg |
3 st |
Äpple |
1 tsk |
Bakpulver |
|
Kanel |
0,5 tsk |
Kardemumma (kärnor) |
0,5 dl |
Linfrö |
3 dl |
Mjöl (vete fullkorn bakning) |
1,499 dl |
Mjölk |
16 st |
Muffinsform |
1 krm |
Salt |
50 g |
Smör |
1,5 dl |
Socker (rå) |
|