Gott till
En yoghurt dressing med vitlök och kanel är gott till.
|
|
Mattyp: Huvudrätt
|
Typ av maträtt: Ris
|
Tidsåtgång: 30 / 30 |
|
Fräs
Hacka löken och skiva champinjonerna. Fräs dem i en wokpanna en stund i rikligt med olja.
Ös i bulguren och fräs ytterliggare en stund så bulguren får lite färg. Häll eventuellt i lite mer olja.
Koka ihop
Tillsätt vatten som bulguren kan svälla i. Smula i buljongtärningarna och lägg i tomatpuré. Krydda med svartpeppar och paprikapulver. Smaka av tillsätt eventuellt en extra buljongtärning. Sänk värmen en aning och rör om tills vattnet sugits upp av bulguren.
Skär under tiden din aubergine och paprikorna i stavar. Höj värmen på pannan igen och tillsätt aubergine, paprika och haricots verts. Tillsätt lite extra vatten eller vätskan från haricots vertsen om den är på burk.
|
|
|
Mängd |
Ingrediens |
1 st |
Aubergine |
4 dl |
Bulgur |
2 st |
Buljongtärning (vegetabilisk) |
300 g |
Champinjoner (färska) |
200 g |
Haricots verts |
2 st |
Lök (gul) |
|
Olja |
1 st |
Paprika (grön) |
1 st |
Paprika (gul) |
|
Paprikapulver |
|
Svartpeppar |
4 msk |
Tomatpuré |
|
Vatten |
|