Ugnstemeperatur 225°C
|
|
Mattyp: Huvudrätt
|
Typ av maträtt: Gratäng
|
Tidsåtgång: 20 / 50 |
|
Förbered
Sätt ugnen på 225 grader. Skala löken och morötterna, hacka respektive riv dem sedan. Blanda ner lök och morötter med krossade tomater i en kastrull och låt koka i 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Ugnsformen
Smörj en ugnsform och varva sedan 3 lager med plattor, sås, keso och spenat. Strö osten på toppen.
Gratinera
Låt lasagnen tillagas i ca 30 minuter i ugnen. Se till den så osten inte bränns för mycket.
|
|
|
Mängd |
Ingrediens |
3 dl |
Keso |
1 burk |
Krossade tomater |
12 st |
Lasagneplattor |
2 st |
Lök (gul) |
4 st |
Morötter |
|
Olja |
4 msk |
Ost (riven) |
|
Salt |
200 g |
Spenat |
|
Svartpeppar |
|