Fredrik Gustavssons Hemsida - Receptdatabas

Svenska English



<- receptlistan      

Keso och spenat lasagne

 


Ugnstemeperatur 225°C


   
Mattyp: Huvudrätt Typ av maträtt: Gratäng
Tidsåtgång: 20 / 50
 

Förbered

Sätt ugnen på 225 grader. Skala löken och morötterna, hacka respektive riv dem sedan. Blanda ner lök och morötter med krossade tomater i en kastrull och låt koka i 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.

Ugnsformen

Smörj en ugnsform och varva sedan 3 lager med plattor, sås, keso och spenat. Strö osten på toppen.

Gratinera

Låt lasagnen tillagas i ca 30 minuter i ugnen. Se till den så osten inte bränns för mycket.

   
Mängd Ingrediens
3 dl Keso
1 burk Krossade tomater
12 st Lasagneplattor
2 st Lök (gul)
4 st Morötter
  Olja
4 msk Ost (riven)
  Salt
200 g Spenat
  Svartpeppar