Fredrik Gustavssons Hemsida - Receptdatabas

Svenska English



<- receptlistan      

Bullar med soltorkade tomater

 


Ugnstemperatur 200°C


Tips

Pensla med vatten ett par gånger under gräddningen för att få knapriga bullar.
   
Mattyp: Komplement Typ av maträtt: Bröd
Tidsåtgång: 20 / 120
 

Förbered

Hetta upp oljan i en stekpanna och stek löken mjuk. Rör ner tomatpuré, tomater, örter och chili. Låt svalna till rumstemperatur.

Blanda degen

Rör ihop och knåda jäst, vatten, salt, tomatblandingen och det mesta av mjölet i en bunke till en deg. Låt det jäsa under duk i en timme.

Skapa bullarna

Slå upp degen och knåda den lätt. Dela i det antal bullar du skall laga och rulla dem till bullar. Gör 2-3 snitt i varje bulle och lägg dem på en smord plåt. Jäs dem under duk i ytterligare 30 minuter. Pensla med äggvita och strö över polenta.

Grädda

Grädda i 30 minuter på 200 grader (täck med folie om det får för mycket färg). Låt svalna på galler täckta av en duk.

   
Mängd Ingrediens
1 st Äggvita (vispad)
1 krm Chili (flakes)
1 paket Jäst
2 st Lök (röd)
1,5 l Mjöl (vete)
3 msk Olivolja
1 msk Oregano (färsk)
2 msk Polenta
2 tsk Rosmarin (färsk)
3 tsk Salt
1,5 dl Tomater (soltorkade)
1 msk Tomatpuré
5 dl Vatten