Ugnstemperatur 275ºC
Tips
Går utmärkt att frysa och tinar snabbt.
|
|
Mattyp: Komplement
|
Typ av maträtt: Bröd
|
Tidsåtgång: 20 / 80 |
|
Skapa degen
Smula jästen i en bunke och rör ut den med fingervarmt vatten. Tillsätt salt och mjöl. Arbeta degen smidig och jäs under bakduk i ca 1 timme. Knåda den sedan lätt på mjölat bakbord.
Forma bröden
Dela den och rulla ut den i två längder som sedan skärs upp i 8 bitar vardera. Rulla runda bullar och kavla sedan ut dem till tunna runda kakor (ca 1,5 cm tjocka). Värm under tiden en plåt i ugnen.
Grädda
Lägg kakorna på den nu heta (osmorda) plåten och grädda i ugnen i 275grader i ca 3-4 minuter. Om du inte äter dem genast låt dem kallna under bakduk.
|
|
|
Mängd |
Ingrediens |
25 g |
Jäst |
13 dl |
Mjöl (vete) |
2 tsk |
Salt |
5 dl |
Vatten |
|