Fredrik Gustavssons Hemsida - Receptdatabas

Svenska English



<- receptlistan      

Pitabröd

 

Ugnstemperatur 275ºC


Tips

Går utmärkt att frysa och tinar snabbt.
   
Mattyp: Komplement Typ av maträtt: Bröd
Tidsåtgång: 20 / 80
 

Skapa degen

Smula jästen i en bunke och rör ut den med fingervarmt vatten. Tillsätt salt och mjöl. Arbeta degen smidig och jäs under bakduk i ca 1 timme. Knåda den sedan lätt på mjölat bakbord.

Forma bröden

Dela den och rulla ut den i två längder som sedan skärs upp i 8 bitar vardera. Rulla runda bullar och kavla sedan ut dem till tunna runda kakor (ca 1,5 cm tjocka). Värm under tiden en plåt i ugnen.

Grädda

Lägg kakorna på den nu heta (osmorda) plåten och grädda i ugnen i 275grader i ca 3-4 minuter. Om du inte äter dem genast låt dem kallna under bakduk.

   
Mängd Ingrediens
25 g Jäst
13 dl Mjöl (vete)
2 tsk Salt
5 dl Vatten