Fredrik Gustavssons Hemsida - Receptdatabas

Svenska English



<- receptlistan      

Marockansk kebab med couscous

 


Tips

Byt ut smöret mot någon god olivolja.
   
Mattyp: Huvudrätt Typ av maträtt: Grillat
Tidsåtgång: 20 / 145
 

Föreberedelser

Dela kycklingfiléerna på längden till smala remsor. Blanda yoghurt, salt, kryddor och vitlök i en skål. Rör ner kycklingen. Marinera ca 2 tim.

Couscous

Koka upp äppeljuice och tillsätt couscous. Lägg på locket, ta kastrullen från plattan och låt grynen svälla 6 min. Rosta mandelspånen i torr stekpanna ca 1 min. Rör ner smör, mandel och hackade aprikoser.

Grilla

Trä upp kycklingen på blötlagda spett. Lägg spetten på oljat grillgaller och grilla runt om i 8-10 min.

   
Mängd Ingrediens
4 dl Äpplejuice
50 g Aprikoser
1 krm Cayennepeppar
4 dl Coucous
1 krm Kanel
1 krm Kardemumma
6 st Kyckling (filé)
50 g Mandel (spån)
50 g Russin
1 tsk Salt
2 msk Smör
1 krm Spiskummin
2 klyfta Vitlök
2 dl Yoghurt (matlagnings)