Ugnstemperatur 225ºC
Gott till
Finrivna morötter eller en vitkålssallad. Lingon eller jordgubbssylt. Otroligt gott att dricka mjölk till och knäckebröd är inte helt fel.
Förvaring
Lämpar sig inte att frysa eller värma i efterhand. Ät den istället kall om du sparar den i kylen.
|
|
Mattyp: Huvudrätt
|
Typ av maträtt: Pannkaka
|
Tidsåtgång: 15 / 50 |
|
Smeten
Vispa ihop mjöl, salt, mjölk och ägg. Skär fläsket i tärningar och skiva de urkärnade äpplena i ringar.
Fläsket
Smält margarinet i en långpanna i ugnen och bryn fläsket i den.
Gräddning
Häll i pannkakssmeten i långpannan och lägg äppelringarna ovanpå. Grädda i 30-35 minuter i 225 grader.
|
|
|
Mängd |
Ingrediens |
3 st |
Ägg |
3 st |
Äpple |
3 msk |
Margarin |
2,5 dl |
Mjöl (vete) |
6 dl |
Mjölk |
400 g |
Rimmat fläsk |
0,5 tsk |
Salt |
|