Tips
Byt ut grädden mot mjölk om du är rädd för fett.
|
|
Mattyp: Komplement
|
Typ av maträtt: Stuvning
|
Tidsåtgång: 20 / 30 |
|
Stekning
Lägg champinjonerna i en kastrull och låt det mesta av vätskan koka in. Tillsätt fettet och fräs svampen tills det "knäpper" i den och fettet klarnat (tar 5-10 min).
Stuvning
Strö mjölet över champinjonerna, rör om. Späd under omrörning med mjölk och grädde. Koka på svag värme minst 10 min, gärna 15 min. Smaka av med soja och vitpeppar.
|
|
|
Mängd |
Ingrediens |
200 g |
Champinjoner (färska) |
1 dl |
Grädde (matlagnings) |
2,5 msk |
Mjöl (vete) |
2 dl |
Mjölk |
1 tsk |
Soja (kinesisk) |
|
Vitpeppar |
|