Fredrik Gustavssons Hemsida - Receptdatabas

Svenska English



<- receptlistan      

Hamburgerbröd

 


Ugnstemeperatur 225°C


Tips

Använd olivolja istället för matolja och honung istället för socker. Finns det ingen mjölk hemma så funkar vatten istället utan problem.
   
Mattyp: Komplement Typ av maträtt: Bröd
Tidsåtgång: 20 / 90
 

Blanda degen

Blanda fingervarm olja och mjölk i en bunke (dvs värm upp dem först). Smula ner jästen och rör ut den med degspadet. Tillsätt salt, socker och det mesta av mjölet (spara lite till utbakningen). Arbeta ihop till en smidig deg. Låt sedan degen jäsa i ca 30 minuter övertäckt med en duk i bunken.

Skapa bullarna

Knåda degen lätt på mjölat bakbord och dela den sedan i så många delar som du tänkt göra bröd. Rulla delarna till runda bollar och tryck sedan ut dem till en hamburgerbrödsform. Lägg dem på ugnsplåt och låt bröden jäsa under duk i ytterligare 30 minuter.

Grädda

Pensla hamburgerbröden med uppvispat ägg och strö sedan sesamfrö över dem. Sätt in plåten i mitten av ugnen och grädda i 10-12 minuter.

Slutord

Givetvis gör du hamburgarna själv på nötfärs till detta. Bered dig på en överraskning, detta är en helt annan dimension än McDonalds och dylikt.

   
Mängd Ingrediens
  Ägg
25 g Jäst
6,5 dl Mjöl (vete)
2,5 dl Mjölk
0,25 dl Olja
0,5 tsk Salt
  Sesamfrö
0,5 tsk Socker