Fredrik Gustavssons Hemsida - Receptdatabas

Svenska English



<- receptlistan      

Tacopizza med svamp

 


Ugnstemeperatur 250°C


Gott toll

Servera med sallad.

Tips

Om du gillar kött så blir svampröran extra god med lite skinka.
   
Mattyp: Huvudrätt Typ av maträtt: Pizza
Tidsåtgång: 30 / 90
 

Blanda degen

Smula jästen. Värm vattnet till 37 grader. Rör sedan ut jäst med vattnet. Blanda i olja och salt. Häll sedan ner mjöl, lite i taget, och knåda tills det blir en deg. Låt jäsa i ca 1h.

Fyllningen

Sätt ugnen på 250°. Skala och hacka lök, skiva svamp och fräs i smör. Blanda Kesella, tomatpuré och tacokryddor.

Pizzan

Kavla ut degen till runda pizzor. Bred ut kesellablandningen på pizzorna men lämna en ca 2 cm bred degkant. Lägg svampröran som en sträng på mitten. Strö ost ovanpå svampen. Vik ihop pizzan och nyp ihop degskarven. Grädda i mitten av ugnen 10-12 min.

   
Mängd Ingrediens
600 g Champinjoner (färska)
50 g Jäst
3 dl Kesella
2 st Lök (gul)
9 dl Mjöl (vete)
4 msk Olja
8 dl Ost (riven)
2 tsk Taco kryddmix
4 msk Tomatpuré
3 dl Vatten