Ugnstemeperatur 250°C
Gott toll
Servera med sallad.
Tips
Om du gillar kött så blir svampröran extra god med lite skinka.
|
|
Mattyp: Huvudrätt
|
Typ av maträtt: Pizza
|
Tidsåtgång: 30 / 90 |
|
Blanda degen
Smula jästen. Värm vattnet till 37 grader. Rör sedan ut jäst med vattnet. Blanda i olja och salt. Häll sedan ner mjöl, lite i taget, och knåda tills det blir en deg. Låt jäsa i ca 1h.
Fyllningen
Sätt ugnen på 250°. Skala och hacka lök, skiva svamp och fräs i smör.
Blanda Kesella, tomatpuré och tacokryddor.
Pizzan
Kavla ut degen till runda pizzor. Bred ut kesellablandningen på pizzorna men lämna en ca 2 cm bred degkant. Lägg svampröran som en sträng på mitten. Strö ost ovanpå svampen. Vik ihop pizzan och nyp ihop degskarven. Grädda i mitten av ugnen 10-12 min.
|
|
|
Mängd |
Ingrediens |
600 g |
Champinjoner (färska) |
50 g |
Jäst |
3 dl |
Kesella |
2 st |
Lök (gul) |
9 dl |
Mjöl (vete) |
4 msk |
Olja |
8 dl |
Ost (riven) |
2 tsk |
Taco kryddmix |
4 msk |
Tomatpuré |
3 dl |
Vatten |
|