Gott till
Rostade vitlöksbröd eller fransbröd. Givetvis ett vitt vin att dricka till.
Förvaring
Soppan serveras helst omedelbart. Lämpar sig inte för frysning.
|
|
Mattyp: Huvudrätt
|
Typ av maträtt: Soppa
|
Tidsåtgång: 25 / 50 |
|
Börja med fisken
Ta bort skinn och ben från fisken och skär den i bitar. Hetta upp oljan i en stor tjockbottnad gryta, tillsätt lök och vitlök och koka under omröring i 8 minuter tills löken är mjuk men inte brun.
Halvtid
Rör ner tomaterna och tomatpurén. Koka under omröring ytterliggare 2-3 minuter tills tomaterna är mjuka. rör ner gurkan och hälften av kapris och oliver.
Slutspurten
Lägg fisken i grytan och häll på och krydda efter smak. Koka upp sakta, sänk värmen och sjud 10-12 minuter eller tills fisken är precis färdig. Rör ner basilika och persilja. Tillsätt resten av kapris och oliver och servera.
|
|
|
Mängd |
Ingrediens |
0,5 dl |
Färsk basilika |
1 dl |
Färsk persilja |
5 dl |
Fiskbuljong |
600 g |
Fiskfilé av vit fisk |
1 dl |
Inlagd gurka |
1 msk |
Kapris |
2 st |
Lagerblad |
2 st |
Lök (gul) |
0,5 dl |
Olivolja |
|
Salt |
8 st |
Svarta oliver |
|
Svartpeppar |
4 st |
Tomat |
2 msk |
Tomatpuré |
2 klyfta |
Vitlök |
2 dl |
Vitt vin |
|