Fredrik Gustavssons Hemsida - Receptdatabas

Svenska English



<- receptlistan      

Fisksoppa från medelhavet

 

Gott till

Rostade vitlöksbröd eller fransbröd. Givetvis ett vitt vin att dricka till.

Förvaring

Soppan serveras helst omedelbart. Lämpar sig inte för frysning.
   
Mattyp: Huvudrätt Typ av maträtt: Soppa
Tidsåtgång: 25 / 50
 

Börja med fisken

Ta bort skinn och ben från fisken och skär den i bitar. Hetta upp oljan i en stor tjockbottnad gryta, tillsätt lök och vitlök och koka under omröring i 8 minuter tills löken är mjuk men inte brun.

Halvtid

Rör ner tomaterna och tomatpurén. Koka under omröring ytterliggare 2-3 minuter tills tomaterna är mjuka. rör ner gurkan och hälften av kapris och oliver.

Slutspurten

Lägg fisken i grytan och häll på och krydda efter smak. Koka upp sakta, sänk värmen och sjud 10-12 minuter eller tills fisken är precis färdig. Rör ner basilika och persilja. Tillsätt resten av kapris och oliver och servera.

   
Mängd Ingrediens
0,5 dl Färsk basilika
1 dl Färsk persilja
5 dl Fiskbuljong
600 g Fiskfilé av vit fisk
1 dl Inlagd gurka
1 msk Kapris
2 st Lagerblad
2 st Lök (gul)
0,5 dl Olivolja
  Salt
8 st Svarta oliver
  Svartpeppar
4 st Tomat
2 msk Tomatpuré
2 klyfta Vitlök
2 dl Vitt vin