Tips
Servera med ett ljust bröd, t.ex. små panricher. Ett mörkt öl är smarrigt till och rätten serveras med fördel en ruggig höst- eller vinterkväll.
Hållbarhet
Rätten går utmärkt att frysa. Kan förvaras 4-5 månader i frysen och är nästan lika god som nylagad. Värms otinad på svag värme.
|
|
Mattyp: Huvudrätt
|
Typ av maträtt: Soppa
|
Tidsåtgång: 30 / 160 |
|
Förbered
Skär fläsket i små fina tärningar och hacka löken.
Fräs
Fräs fläsket i en gryta och låt löken fräsa i fettet. Pudra över paprika pulver och rör om. Slå på vatten 1.
Bryn
Skär köttet i mindre bitar. Bryn det i fett och blanda sedan ner det i grytan. Strö över mjölet och rör om.
Puttra
Tillsätt vinet, saltet, kryddorna, vitlöksklyftorna (lätt krossade) vatten 2 och tomatpuren. Låt alltsammans puttra i ca en timme eller tills dess köttet är mört.
Slutkokning
Skala potatisen och kärna ur paprikan. Skär dem i tärningar. Koka dem i soppan i ca 15 minuter.
Smaka av
Krydda ytterligare med tabasco eller lite Cayennepeppar.
|
|
|
Mängd |
Ingrediens |
0,5 krm |
Cayennepeppar |
1 tsk |
Kummin |
3 st |
Lök (gul) |
1 tsk |
Mejram |
1 msk |
Mjöl (vete) |
350 g |
Nötkött (utan ben) |
2 st |
Paprika (grön) |
1 msk |
Paprikapulver |
8 st |
Potatis |
1,5 tsk |
Salt |
50 g |
Sidfläsk |
1,5 krm |
Svartpeppar |
2 msk |
Tomatpuré |
2 msk |
Vatten |
2 l |
Vatten |
2 st |
Vitlök |
1,5 dl |
Vitt vin |
|