Fredrik Gustavssons Hemsida - Receptdatabas

Svenska English



<- receptlistan      

Gulaschsoppa på svenskt vis

 


Tips

Servera med ett ljust bröd, t.ex. små panricher. Ett mörkt öl är smarrigt till och rätten serveras med fördel en ruggig höst- eller vinterkväll.

Hållbarhet

Rätten går utmärkt att frysa. Kan förvaras 4-5 månader i frysen och är nästan lika god som nylagad. Värms otinad på svag värme.
   
Mattyp: Huvudrätt Typ av maträtt: Soppa
Tidsåtgång: 30 / 160
 

Förbered

Skär fläsket i små fina tärningar och hacka löken.

Fräs

Fräs fläsket i en gryta och låt löken fräsa i fettet. Pudra över paprika pulver och rör om. Slå på vatten 1.

Bryn

Skär köttet i mindre bitar. Bryn det i fett och blanda sedan ner det i grytan. Strö över mjölet och rör om.

Puttra

Tillsätt vinet, saltet, kryddorna, vitlöksklyftorna (lätt krossade) vatten 2 och tomatpuren. Låt alltsammans puttra i ca en timme eller tills dess köttet är mört.

Slutkokning

Skala potatisen och kärna ur paprikan. Skär dem i tärningar. Koka dem i soppan i ca 15 minuter.

Smaka av

Krydda ytterligare med tabasco eller lite Cayennepeppar.

   
Mängd Ingrediens
0,5 krm Cayennepeppar
1 tsk Kummin
3 st Lök (gul)
1 tsk Mejram
1 msk Mjöl (vete)
350 g Nötkött (utan ben)
2 st Paprika (grön)
1 msk Paprikapulver
8 st Potatis
1,5 tsk Salt
50 g Sidfläsk
1,5 krm Svartpeppar
2 msk Tomatpuré
2 msk Vatten
2 l Vatten
2 st Vitlök
1,5 dl Vitt vin