Servera till
Kokt potatis, rårivna morötter och gelé eller lingonsylt.
|
|
Mattyp: Huvudrätt
|
Typ av maträtt: Gryta
|
Tidsåtgång: 30 / 40 |
|
Förbered lever
Skär bort eventuella hinnor och blodådror på levern och strimla den sedan. Bryn leverstrimlorna och salta och peppra dem.
Förbered svamp och lök
Skiva svampen och fräs den sedan i 5-10 minuter, tillsätt sedan skivad lök och låt det sedan fräsa i några minuter till. Häll levern, med sin steksky i grytan.
Tillaga
Häll vatten och grädde i gryta och koka upp. Låt koka i 3-5 minuter och häll mot slutet i mjölredningen. Krydda avslutningsvis med dragon och tillsätt soja för att ge lite färg. Krydda med mer salt och svartpeppar om det behövs.
|
|
|
Mängd |
Ingrediens |
400 g |
Champinjoner (färska) |
2 tsk |
Dragon |
2 dl |
Grädde (matlagnings) |
400 g |
Lever (gris) |
4 st |
Lök (gul) |
6 msk |
Mjöl (vete) |
1 tsk |
Salt |
2 tsk |
Soja (kinesisk) |
|
Svartpeppar |
4 dl |
Vatten |
|