Fredrik Gustavssons Hemsida - Receptdatabas

Svenska English



<- receptlistan      

Jambalay med marinerad kyckling

 


Gott till

En tomatsallad och små panriche är mumms till.
   
Mattyp: Huvudrätt Typ av maträtt: Gratäng
Tidsåtgång: 60 / 180
 

Marinaden

Strimla kycklingen. Blanda chilipulver, honung, soja, vitlöksklyftor (den minsta antalet i listan) och låt kycklingen marinera i blandningen i minst en timme.

Bryn, koka och hacka

Koka riset. Bryn den marinerade kycklingen och lägg sedan i skivade champinjoner. Hacka lök, vitlök, paprikor, purjolök och äpplen. Tillsätt tomatpuré, buljong, mjöl och kryddor.

Avslutning

Låt alltsammans koka några minuter. Blanda i senap och grädde. Fördela riset i en form och slå stuvningen över. Dekorera med stekta ananasringar och skivade bananer.

   
Mängd Ingrediens
200 g Champinjoner (färska)
2 msk Chili (pulver)
2 tsk Curry
4 dl Grädde (matlagnings)
2 tsk Gurkmeja
4 msk Honung
6 st Kyckling (filé)
2 st Lök (gul)
4 msk Mjöl (vete)
2 msk Olja
2 tsk Oregano
1 st Paprika (grön)
1 st Paprika (röd)
1 st Purjolök
4 dl Ris
2 msk Senap (mild)
4 msk Soja (kinesisk)
8 msk Tomatpuré
8 dl Vatten
4 klyfta Vitlök
2 klyfta Vitlök