Gott till
Ett ljust bröd till är ett måste och öl passar farligt bra som dryck.
Utdrygning
Om du vill att rätten skall räcka till fler portioner kan du koka ris till den.
|
|
Mattyp: Huvudrätt
|
Typ av maträtt: Gryta
|
Tidsåtgång: 15 / 60 |
|
Gör så här
Skiva och hacka löken i stora bitar. Fräs den sedan i en gryta och lägg i nötfärsen. Krydda med salt och svartpeppar, stek till färsen fått färg.
Häll i bönorna, de krossade tomaterna, majsen och oljan. Låt puttra i minst 45 minuter. Skiva och hacka gurkan i stora bitar under tiden.
Smaksätt med cayennepeppar, chilipulver och vinäger efter smak. Rör i gurkan och låt puttra ett par minuter till.
|
|
|
Mängd |
Ingrediens |
2 burk |
Bönor (vita) |
|
Cayennepeppar |
|
Chili (pulver) |
0,5 st |
Gurka |
600 g |
Köttfärs (nöt) |
2 burk |
Krossade tomater |
2 st |
Lök (gul) |
300 g |
Majs |
2 msk |
Olja |
|
Salt |
|
Svartpeppar |
|
Vitvinsvinäger |
|