Fredrik Gustavssons Hemsida - Receptdatabas

Svenska English



<- receptlistan      

Sjömansbiff

 


Gott till

Servera en råkost sallad till.
   
Mattyp: Huvudrätt Typ av maträtt: Gryta
Tidsåtgång: 30 / 75
 

Förbered köttet

Skiva köttet och slå sedan ut det i tunna skivor med en hammare. Stek köttet ljusbrunt i en gryta i omgångar på inte allt för högvärme och peppra och salta det. Lägg av bitarna efterhand som de blir klara. Skala och skiva undertiden potatisen och löken.

Grytan

Stek löken lätt i grytan och häll sedan i ölen och smula i buljongtärningen. Fortsätt sedan med att lägga i potatisen och köttet. Koka under lock på svag värme tills potatisen är mjuk och köttet är mört, ca 45 minuter.

   
Mängd Ingrediens
1 st Buljongtärning (kött)
4 st Lök (gul)
500 g Nötkött (utan ben)
4 dl Öl (mörk)
2 msk Olja
1 kg Potatis
  Salt
  Svartpeppar