Ugnstemperatur 250ºC
|
|
Mattyp: Komplement
|
Typ av maträtt: Bröd
|
Tidsåtgång: 15 / 25 |
|
Blanda degen
Sätt på ugnen på 250 grader. Smula och rör ut jästen med fingervarmt vatten. Tillsätt olja, salt, kryddor, mjöl och kli. Arbete ihop till en smidig deg.
Skapa knäckebröden
Dela upp degen i klumpar och kavla ut dessa till knäckebröd. Lägg dom på plåtar med bakplåtspapper och grädda i mitten av ugnen i 4-5 minuter. Var påpasslig då brödet lätt bränns, och observera att det inte skall jäsa innan gräddningen.
Låt svalna
Låt knäckebröden svalna på galler utan bakduk och förvara dem sedan i en burk med lock för att de ska bevara sin krispighet.
|
|
|
Mängd |
Ingrediens |
50 g |
Jäst |
|
Kardemumma |
2 dl |
Kruskakli |
|
Kummin |
2 dl |
Mjöl (grovtråg) |
6 dl |
Mjöl (vete) |
1 dl |
Olja |
1 tsk |
Salt |
4 dl |
Vatten |
2 dl |
Vetekli |
|