Fredrik Gustavssons Hemsida - Receptdatabas

Svenska English



<- receptlistan      

Knäckebröd

 


Ugnstemperatur 250ºC


   
Mattyp: Komplement Typ av maträtt: Bröd
Tidsåtgång: 15 / 25
 

Blanda degen

Sätt på ugnen på 250 grader. Smula och rör ut jästen med fingervarmt vatten. Tillsätt olja, salt, kryddor, mjöl och kli. Arbete ihop till en smidig deg.

Skapa knäckebröden

Dela upp degen i klumpar och kavla ut dessa till knäckebröd. Lägg dom på plåtar med bakplåtspapper och grädda i mitten av ugnen i 4-5 minuter. Var påpasslig då brödet lätt bränns, och observera att det inte skall jäsa innan gräddningen.

Låt svalna

Låt knäckebröden svalna på galler utan bakduk och förvara dem sedan i en burk med lock för att de ska bevara sin krispighet.

   
Mängd Ingrediens
50 g Jäst
  Kardemumma
2 dl Kruskakli
  Kummin
2 dl Mjöl (grovtråg)
6 dl Mjöl (vete)
1 dl Olja
1 tsk Salt
4 dl Vatten
2 dl Vetekli