Tips
Passar utmärkt att äta kall.
|
|
Mattyp: Huvudrätt
|
Typ av maträtt: Soppa
|
Tidsåtgång: 10 / 15 |
|
Förbered
Koka äggen efter behag. Lägg kikärter, kummin, salt, hackad lök, olja, vitlöksklyftor och vatten i en kastrull och koka tills kikärterna är mjuka (Lägg kikärterna i blöt i minst 6 timmar innan om de är torkade).
Blanda
Hacka tomater, ägg och persilja. När kikärterna är färdigkokta, rör ihop alla ingredienser utom persilja och brödbitar.
Servera
Servera i en djup tallrik och strö persiljan och brödbitarna ovanpå.
|
|
|
Mängd |
Ingrediens |
4 st |
Ägg |
|
Chili (pulver) |
1 st |
Citron (saft) |
|
Gurkmeja |
200 g |
Kikärter (torkade) |
1 tsk |
Kummin |
2 st |
Lök (gul) |
|
Olja |
|
Persilja (färsk) |
|
Salt |
4 st |
Tomat |
4 burk |
Tonfisk |
|
Vatten |
4 klyfta |
Vitlök |
|