Gott till
Servera gärna med en gräddfilssås, smaksatt med t ex senap och curry. Det går även garnera salladen med hårdkokta ägg som skivas i klyftor.
|
|
Mattyp: Huvudrätt
|
Typ av maträtt: Sallad
|
Tidsåtgång: 30 / 60 |
|
Riset
Koka riset. Blanda vinäger, salt, peppar, vatten och olja. Häll vinägersåsen över det varma kokta riset, låt det kallna. Riset tar nu smak av såsen.
Förbered
Häll av spadet från musslor och tonfisk. Dela tonfisken i bitar. Klyv äpplena, rensa bort kärnhuset och skär äpplena sedan i bitar. Klyv, kärna ur och skölj paprikan, skär den och tomaterna i tärningar.
Blanda
Blanda det kalla riset med musslor, tonfisk, äpple, dill, paprika och tomater. Lägg upp salladen i portionsskålar eller i en salladsskål.
|
|
|
Mängd |
Ingrediens |
1 st |
Äpple |
1 dl |
Dill |
400 g |
Musslor |
1 st |
Paprika (röd) |
2 msk |
Rapsolja |
2 dl |
Ris |
2 krm |
Salt |
1 krm |
Svartpeppar |
2 st |
Tomat |
400 g |
Tonfisk |
1 msk |
Vatten |
1,5 msk |
Vitvinsvinäger |
|