Ugnstemperatur 225°C
Gott till
Servera pajen med en lyxig vaniljglass och ett par jordgubbar.
|
|
Mattyp: Efterrätt
|
Typ av maträtt: Paj
|
Tidsåtgång: 15 / 45 |
|
Röran
Skölj och dela rabarbern i bitar. Skölj och dela jordgubbarna. Lägg bären i en pajform. Blanda 60% av sockret och potatismjöl och strö över bären.
Pajdegen
Lägg mjöl, havregryn och socker i en skål. Finfördela matfettet i skålen och blanda det till en smuldeg. Strö degen över bären.
Grädda
grädda i 225 grader tills pajen blir gyllenbrun, 20-30min.
|
|
|
Mängd |
Ingrediens |
3 dl |
Havregryn |
480 g |
Jordgubbar |
2 msk |
Mjöl (potatis) |
3 dl |
Mjöl (vete) |
600 g |
Rabarber |
200 g |
Smör |
2,5 dl |
Socker |
|