Ugnstemeperatur 175°C
|
|
Mattyp: Huvudrätt
|
Typ av maträtt: Gratäng
|
Tidsåtgång: 15 / 70 |
|
Förbered
Gör potatismoset och värm upp ugnen till 175 grader.
Fisken
Lägg fisken centrerad i en ugnsform och klicka på potatismoset runt omkring. Salta och peppra fisken efter smak.
Gratinera
Skiva tomaterna och löken i klyftor och lägg utom dom på potatismoset. Kläck äggen över fisken och krydda med salt, curry, paprikapulver och basilika.
In i ugnen
Sätt in fiskgratängen i mitten av ugnen och låt den stå där tills äggen stelnat, ca 15 minuter. Skala och skiva morötterna i stänger. Ta sedan ut formen och lägg morötterna över fisken och äggen. Ställ in i ugnen igen och låt stå i ca 45 minuter.
|
|
|
Mängd |
Ingrediens |
2 st |
Ägg |
|
Basilika |
|
Curry |
600 g |
Fiskfilé av vit fisk |
2 st |
Lök (gul) |
6 st |
Morötter |
|
Paprikapulver |
4 portion |
Potatismos |
|
Salt |
2 st |
Tomat |
|
Vitpeppar |
|