Fredrik Gustavssons Hemsida - Receptdatabas

Svenska English



<- receptlistan      

Fiskgratäng

 


Ugnstemeperatur 175°C


   
Mattyp: Huvudrätt Typ av maträtt: Gratäng
Tidsåtgång: 15 / 70
 

Förbered

Gör potatismoset och värm upp ugnen till 175 grader.

Fisken

Lägg fisken centrerad i en ugnsform och klicka på potatismoset runt omkring. Salta och peppra fisken efter smak.

Gratinera

Skiva tomaterna och löken i klyftor och lägg utom dom på potatismoset. Kläck äggen över fisken och krydda med salt, curry, paprikapulver och basilika.

In i ugnen

Sätt in fiskgratängen i mitten av ugnen och låt den stå där tills äggen stelnat, ca 15 minuter. Skala och skiva morötterna i stänger. Ta sedan ut formen och lägg morötterna över fisken och äggen. Ställ in i ugnen igen och låt stå i ca 45 minuter.

   
Mängd Ingrediens
2 st Ägg
  Basilika
  Curry
600 g Fiskfilé av vit fisk
2 st Lök (gul)
6 st Morötter
  Paprikapulver
4 portion Potatismos
  Salt
2 st Tomat
  Vitpeppar