Utseendetips
Garnera med ett par citronklyftor och grovt hackad persilja.
Smaktips
Häll i lite vitvinsvinäger om du vill få en syrligare karaktär på salladen, alternativt dubbla mängden citron.
|
|
Mattyp: Huvudrätt
|
Typ av maträtt: Sallad
|
Tidsåtgång: 30 / 35 |
|
Förbered
Sätt potatisen på kokning. Rör ihop filmjölk, majonnäs, salt, svartpeppar, kummin och kyndel. Ställ sedan in dressingen i kylen.
Salladen
Hårdkoka äggen. Riv den grillade kycklingen i bitar. Hacka löken i grova bitar. Skiva oliverna och hacka gurkan i grova bitar. Rör ihop ingredienserna i en bunke.
Blanda
Häll ut vattnet från potatisen och låt den svalna, gör det samma med äggen när de är klara. Koka ärterna. Skiva potatisen och hacka äggen i grova bitar. Blanda ner ägg och potatis i bunken och pressa citronerna över.
Avslutning
Häll av vattnet från ärterna och häll i dem i bunken. Blanda allt försiktigt så det inte blir en geggig mos av det.
|
|
|
Mängd |
Ingrediens |
4 st |
Ägg |
3 dl |
Ärtor |
2 st |
Citron (saft) |
3 dl |
Filmjölk |
2 dl |
Gurka (inlaggd) |
|
Kummin |
6 st |
Kyckling (lår) |
|
Kyndel |
2 st |
Lök (gul) |
1 dl |
Majonäs |
2 dl |
Oliver (svarta) |
0,8 kg |
Potatis |
|
Salt |
|
Svartpeppar |
4 klyfta |
Vitlök |
|