Ugnstemeperatur 175°C
Tips
För att förhöja rätten både smakmässigt och flottmässigt kan du servera creme fraiche som spätts ut med vatten bredvid, vilken hälls över rätten efter behag.
|
|
Mattyp: Huvudrätt
|
Typ av maträtt: Gratäng
|
Tidsåtgång: 30 / 120 |
|
Stek köttfärsen
Stek köttfärsen och krydda den stark med salt, svartpeppar, chilipeppar och cayennepeppar. Pressa i hälften av vitlöken.
Förbered potatisen
Skala och skiva potatisen, lägg skivorna i en bunke. Häll i olja, pressa i resten av vitlöken och krydda med salt, curry och svartpeppar. Blanda sedan om potatisen.
Varva
Tag fram en ugnsform och varva två omgångar med lager av köttfärs, lök, majs och potatis i den nämnda ordningen.
In i ugnen
Ställ in i ugnen på 175 grader tills potatisen blir mjuk, vilket tar 1 - 1½ timme, skydda eventuellt det översta laget med folie i slutet för att hindra att det blir bränt.
|
|
|
Mängd |
Ingrediens |
|
Cayennepeppar |
|
Chili (pulver) |
|
Curry |
600 g |
Köttfärs (bland) |
2 st |
Lök (gul) |
400 g |
Majs |
|
Olja |
0,8 kg |
Potatis |
|
Salt |
|
Svartpeppar |
4 klyfta |
Vitlök |
|