Gott till
Ät ett grovt rågbröd till.
Tips
Du kan dryga upp soppan med lite rotfrukter, tex potatis eller kålrot. Dessa bör då hackas i små bitar eller förkokas för sig.
|
|
Mattyp: Huvudrätt
|
Typ av maträtt: Soppa
|
Tidsåtgång: 20 / 20 |
|
Stek köttfärsen
Stek färsen, krydda den lätt med salt och ordentligt med svartpeppar.
Förbered paprika och kål
Skiva och strimla paprikan och vitkålen.
Grytan
Häll över färsen i en gryta, tillsätt vattnet, lagerblad, buljongtärningar, senap, tomatpuré och lägg i paprikan och vitkålen. Låt koka i ca 10 minuter.
Slutkläm
Smaka av med soja och svartpeppar. Strö persilja över soppan och avnjut.
|
|
|
Mängd |
Ingrediens |
4 st |
Buljongtärning (kött) |
600 g |
Köttfärs (nöt) |
4 blad |
Lagerblad |
2 st |
Paprika (grön) |
2 st |
Paprika (röd) |
|
Persilja (färsk) |
1 st |
Purjolök |
|
Salt |
4 msk |
Senap |
|
Soja (kinesisk) |
|
Svartpeppar |
4 msk |
Tomatpuré |
2 l |
Vatten |
8 dl |
Vitkål |
|