Fredrik Gustavssons Hemsida - Receptdatabas

Svenska English



<- receptlistan      

Medeltida havrebröd

 


Ugnstemeperatur 225°C


   
Mattyp: Komplement Typ av maträtt: Bröd
Tidsåtgång: 10 / 15
 

Vatten och ägg

Blanda vatten och ägg ordentligt.

Degen

Blanda i alla ingredienser utom rågmjölet. Bland sedan ner rågmjölet och knåda till en klibbig deg.

Grädda

Lägg ut klickar på bakplåten vilka du sedan plattar ut till ca 1½ cm tjocka kakor. Grädda i 225 grader i ca 10 minuter. Låt svalna under bakduk.

   
Mängd Ingrediens
2 st Ägg
2 tsk Bakpulver
2 dl Havregryn
2,5 dl Mjöl (grovtråg)
2 msk Olja
1 tsk Salt
1 dl Solrosfrö
2,5 dl Vatten