Ugnstemeperatur 225°C
|
|
Mattyp: Komplement
|
Typ av maträtt: Bröd
|
Tidsåtgång: 10 / 15 |
|
Vatten och ägg
Blanda vatten och ägg ordentligt.
Degen
Blanda i alla ingredienser utom rågmjölet. Bland sedan ner rågmjölet och knåda till en klibbig deg.
Grädda
Lägg ut klickar på bakplåten vilka du sedan plattar ut till ca 1½ cm tjocka kakor. Grädda i 225 grader i ca 10 minuter. Låt svalna under bakduk.
|
|
|
Mängd |
Ingrediens |
2 st |
Ägg |
2 tsk |
Bakpulver |
2 dl |
Havregryn |
2,5 dl |
Mjöl (grovtråg) |
2 msk |
Olja |
1 tsk |
Salt |
1 dl |
Solrosfrö |
2,5 dl |
Vatten |
|