Gott till
Servera med ugnsstekt potatis i tjocka skivor, kall matlagningsyoghurt och gärna lime- eller citron klyftor.
Vitt vin och vitlöksbröd står även de på bordet.
|
|
Mattyp: Huvudrätt
|
Typ av maträtt: Gryta
|
Tidsåtgång: 30 / 60 |
|
Förberedelser
Skär köttet i tunna strimlor. Skala och strimla både röd- och vitlök. Kärna ur och strimla paprikorna.
Fräs
Fräs först lök och paprikor i smör i en stor stekpanna och lägg över det i en gryta. Bryn sedan köttet och lägg över det i grytan. Tillsätt tomatkross, sambal olek, farinsocker, salt och stött koriander.
Koka
Låt grytan koka under lock i ca 5min (Hit kan grytan förberedas).
Avslutning
Rör ut mjölet i matlagningsyoghurten. Rör ner det i grytan. Låt koka i ca 3 min. Garnera gärna med färsk koriander.
|
|
|
Mängd |
Ingrediens |
1 msk |
Farinsocker |
1 st |
Koriander (hel) |
1 burk |
Krossade tomater |
2 st |
Lök (röd) |
400 g |
Lövbiff |
1 msk |
Mjöl (vete) |
2 st |
Paprika |
1 tsk |
Salt |
1 tsk |
Sambal oelek |
2 klyfta |
Vitlök |
2 dl |
Yoghurt (matlagnings) |
|