Ugnstemeperatur 175°C
Gott till
Servera en tomatsallad till.
|
|
Mattyp: Huvudrätt
|
Typ av maträtt: Gratäng
|
Tidsåtgång: 20 / 70 |
|
Förbered
Sätt på ugnen på 175 grader. Skala och skiva potatisen, kålroten och morötterna i stavar. Lägg dem i en djup ugnsform, salta och peppra och häll lite olja över. Rör om i ugnsformen och ställe in det hela i ugnen i ungefär en timme. Rör om ett par gång under den tiden.
Woka
När rotfrukterna börjar bli klara värmer du upp en wokpanna på spisen och skivar löken. Stek sedan lök och viltskav. Pressa eller hacka vitlöken. Krydda med salt, svartpeppar och enbär.
Blanda
När allt är klart häller du över viltskav och löken i ugnsformen och blandar om allt. Avslutningsvis blandar du även ner lite sönderrivna blad av färsk basilika.
|
|
|
Mängd |
Ingrediens |
|
Basilika |
|
Enbär (krossade) |
600 g |
Kålrot |
2 st |
Lök (gul) |
8 st |
Morötter |
|
Olja |
16 st |
Potatis |
|
Salt |
|
Svartpeppar |
480 g |
Viltskav |
4 klyfta |
Vitlök |
|