Fredrik Gustavssons Hemsida - Receptdatabas

Svenska English



<- receptlistan      

Fransk kycklinggryta

 


Server till

Pasta.

Tips

Byt ut redningen mot creme fraiche för en festligare och flottigare variant.

Gott till

Servera en grönsallad till och drick ett vin av valfri färg.
   
Mattyp: Huvudrätt Typ av maträtt: Gryta
Tidsåtgång: 40 / 40
 

Hacka och bryn

Värm upp olja i en gryta, dela under tiden champinjonerna i stora bitar och skiva och grovhacka löken. Bryn champinjoner, lök och kycklingfiléerna. Krydda med svartpeppar.

Koka ihop

Häll i vattnet och låt koka upp. krydda med dragon och dijonsenap. Pressa i vitlöken och färgsätt med soja. Låt sedan gryta koka ihop.

Avslutning

Gör såsen tjockare med en mjölredning. Rör sedan i grovt rivna färska basilika blad och garnera med persilja. Bon apetit.

   
Mängd Ingrediens
2 paket Bacon
  Basilika (färsk)
200 g Champinjoner (färska)
  Dragon
6 st Kyckling (filé)
2 st Lök (gul)
  Mjöl (vete)
  Olja
  Persilja (färsk)
4 msk Senap (dijon)
  Soja (kinesisk)
  Svartpeppar
2 l Vatten
4 klyfta Vitlök