Gott till
Server morötter till och drick ett kraftigt rött vin.
|
|
Mattyp: Huvudrätt
|
Typ av maträtt: Stekt
|
Tidsåtgång: 20 / 20 |
|
Gör så här
Värm upp olja eller margarin i en stekpanna när ugnspotatisen börjar bli klar.
Förbered
Skala, skiva och grovhacka löken. Grov hacka kantarellerna.
Stek
Stek rostbiff så den får färg på båda sidor. Krydda den med salt och svartpeppar. Lägg i lök och svamp i stekpannan och salta och peppra lite till. Sänk värmen på stekpannan.
Sås
Gör bernaisesåsen under tiden rostbiff, kantareller och lök steker ihop sig.
|
|
|
Mängd |
Ingrediens |
4 portion |
Bernaisesås |
2 st |
Lök (gul) |
600 g |
Nötkött (rostbiff) |
4 portion |
Potatis |
|
Salt |
|
Smör |
400 g |
Svamp (kantareller) |
|
Svartpeppar |
|