Fredrik Gustavssons Hemsida - Receptdatabas

Svenska English



<- receptlistan      

Rysk sallad

 


Tips

Hacka en vitlöksklyfta per portion och rör ned i salladen för extra sting.
   
Mattyp: Huvudrätt Typ av maträtt: Sallad
Tidsåtgång: 30 / 50
 

Potatis, morötter och ägg

Skala potatisen och morötterna och koka upp vatten och lägg i potatisen. Lägg i morötterna på slutet så det blir halvmjuka. Skölj sedan snabbt under kallt vatten.

Hårdkoka äggen.

Tärna

När morötterna och potatisen svalnat, tärna dem och lägg dem i en stor skål. Ringla över lite vitvinsvinäger, olivolja, och peppar, rör om och låt stå några minuter.

Blanda

Tillsätt ärtorna, låt tonfisken rinna av och fördela den i skålen, hacka äggen och lägg i salladen.

Tärna oliverna och lägg i salladsblandningen. Tillsätt vid behov lite mer olivolja, vitvinsvinäger och peppar och rör om.

Blanda till sist ner majonnäsen i salladen och garnera med den inlagda paprikan.

   
Mängd Ingrediens
8 st Ägg
400 g Ärtor
4 dl Majonäs
8 st Morötter
200 g Oliver (svarta)
  Olivolja
  Paprika (inlagd)
16 st Potatis
4 burk Tonfisk
  Vitpeppar
  Vitvinsvinäger