Tips
Hacka ett par stycken hårdkokta ägg och blanda ner i tonfiskröran.
|
|
Mattyp: Huvudrätt
|
Typ av maträtt: Röra
|
Tidsåtgång: 5 / 5 |
|
Förbered purjolöken
Ansa purjolökarna och skölj bort grus och sand. Dela dem på längden några gånger och skär sedan i cirka 2dm långa strimlor, så de ser ut som breda spagetti.
Sjud
Sjud purjobitarna i vattnet några minuter tills de mjuknat. Häll bort det mesta av vattnet och rör ner crème fraichen. Värm igen och smaka av med salt och peppar.
Blanda
Häll av vattnet eller oljan från tonfisken. Hacka ättiksgurkan/cornichongerna. Gör en röra av tonfisken, kaprisen och ättiksgurkan.
Smaksätt med salt, peppar, timjanen och pressad citron. Rör ner olivoljan.
Servera
Lägg upp den varma purjon på tallrikar och toppa med tonfiskröran. Servera bröd till.
|
|
|
Mängd |
Ingrediens |
1 st |
Citron (saft) |
2 dl |
Creme fraiche |
2 dl |
Gurka (inlaggd) |
4 msk |
Kapris |
4 msk |
Olivolja |
2 st |
Purjolök |
|
Salt |
|
Svartpeppar |
0,6 msk |
Timjan |
2 burk |
Tonfisk |
|