Fredrik Gustavssons Hemsida - Receptdatabas

Svenska English



<- receptlistan      

Purjospaggeti med tonfiskröra

 


Tips

Hacka ett par stycken hårdkokta ägg och blanda ner i tonfiskröran.
   
Mattyp: Huvudrätt Typ av maträtt: Röra
Tidsåtgång: 5 / 5
 

Förbered purjolöken

Ansa purjolökarna och skölj bort grus och sand. Dela dem på längden några gånger och skär sedan i cirka 2dm långa strimlor, så de ser ut som breda spagetti.

Sjud

Sjud purjobitarna i vattnet några minuter tills de mjuknat. Häll bort det mesta av vattnet och rör ner crème fraichen. Värm igen och smaka av med salt och peppar.

Blanda

Häll av vattnet eller oljan från tonfisken. Hacka ättiksgurkan/cornichongerna. Gör en röra av tonfisken, kaprisen och ättiksgurkan. Smaksätt med salt, peppar, timjanen och pressad citron. Rör ner olivoljan.

Servera

Lägg upp den varma purjon på tallrikar och toppa med tonfiskröran. Servera bröd till.

   
Mängd Ingrediens
1 st Citron (saft)
2 dl Creme fraiche
2 dl Gurka (inlaggd)
4 msk Kapris
4 msk Olivolja
2 st Purjolök
  Salt
  Svartpeppar
0,6 msk Timjan
2 burk Tonfisk