Fredrik Gustavssons Hemsida - Receptdatabas

Svenska English



<- receptlistan      

Kycklingwok i kokosmjölk med stekta nudlar

 


Tips

Lägg i limeblad samtidigt som kokosmjölken.
   
Mattyp: Huvudrätt Typ av maträtt: Wok
Tidsåtgång: 30 / 30
 

Gör så här

Koka nudlarna till de är mjuka. Skala och skiva löken, skiva svampen och skär kycklingen i bitar under tiden.

Woka

Stek nudlarna i kinesisk soja i wokpannan. Skölj, bryt och skär blomkålen i lagom stora bitar under tiden. Lägg nudlarna så de håller värmen.

Woka lök och champinjoner först. Skala och skiva morötterna under tiden. När champinjonerna fått lite färg lägger du i kycklingen. Krydda med vitpeppar, salt och curry. Pressa i vitlöken och rör om.

När kycklingen börjar bli genom stekt lägger du i blomkålen och morötterna. Krydda med koriander och cayennepeppar. Strimla paprikan.

Koka upp

När det yttersta av morötterna börjat mjukna häller du i kokosmjölken och lägger i paprikan. Låt koka upp.

Smaka av kryddningen och låt koka till morötterna börjar mjukna (skall dock vara rejält tuggmotstånd i dom).

   
Mängd Ingrediens
0,5 st Blomkål
  Cashewnötter
8 st Champinjoner (färska)
  Curry
1 burk Kokosmjölk
  Koriander
6 st Kyckling (filé)
2 st Lök (gul)
4 st Morötter
4 portion Nudlar
2 st Paprika (röd)
  Salt
  Soja (kinesisk)
4 klyfta Vitlök
  Vitpeppar