Tips
Lägg i limeblad samtidigt som kokosmjölken.
|
|
Mattyp: Huvudrätt
|
Typ av maträtt: Wok
|
Tidsåtgång: 30 / 30 |
|
Gör så här
Koka nudlarna till de är mjuka. Skala och skiva löken, skiva svampen och skär kycklingen i bitar under tiden.
Woka
Stek nudlarna i kinesisk soja i wokpannan. Skölj, bryt och skär blomkålen i lagom stora bitar under tiden. Lägg nudlarna så de håller värmen.
Woka lök och champinjoner först. Skala och skiva morötterna under tiden. När champinjonerna fått lite färg lägger du i kycklingen. Krydda med vitpeppar, salt och curry. Pressa i vitlöken och rör om.
När kycklingen börjar bli genom stekt lägger du i blomkålen och morötterna. Krydda med koriander och cayennepeppar. Strimla paprikan.
Koka upp
När det yttersta av morötterna börjat mjukna häller du i kokosmjölken och lägger i paprikan. Låt koka upp.
Smaka av kryddningen och låt koka till morötterna börjar mjukna (skall dock vara rejält tuggmotstånd i dom).
|
|
|
Mängd |
Ingrediens |
0,5 st |
Blomkål |
|
Cashewnötter |
8 st |
Champinjoner (färska) |
|
Curry |
1 burk |
Kokosmjölk |
|
Koriander |
6 st |
Kyckling (filé) |
2 st |
Lök (gul) |
4 st |
Morötter |
4 portion |
Nudlar |
2 st |
Paprika (röd) |
|
Salt |
|
Soja (kinesisk) |
4 klyfta |
Vitlök |
|
Vitpeppar |
|