Servera till
avnjutes med rött vin,
samt ostkex.
|
|
Mattyp: Förrätt
|
Typ av maträtt: Soppa
|
Tidsåtgång: 30 / 30 |
|
Gör så här
Skala och finhacka lök och selleri. Bryn i en kastrull och fräs sellerin och lök. Strö över mjöl och rör om. Späd med buljong och låt koka tills grönsakerna är mjuka.
Koka
Rensa och skiva champinjonerna. Bryn i smör. Blanda sedan ner i soppan. Tillsätt mjölk och grädde, låt koka i ca 10 min.
Avslutning
Tillsätt sherry och smaka av med salt och vitpeppar. Strö över några persiljeblad.
|
|
|
Mängd |
Ingrediens |
1 st |
Buljongtärning (vegetabilisk) |
400 g |
Champinjoner (färska) |
2 dl |
Grädde (visp) |
1 st |
Lök (gul) |
2 msk |
Mjöl (vete) |
2 dl |
Mjölk |
25 g |
Rotselleri |
1 msk |
Sherry |
6 dl |
Vatten |
|