Fredrik Gustavssons Hemsida - Receptdatabas

Svenska English



<- receptlistan      

Fransk potatisgratäng

 


Gott till

Servera gratängen till en rejäl köttbit och drick gärna ett mörkt öl.
   
Mattyp: Komplement Typ av maträtt: Gratäng
Tidsåtgång: 20 / 40
 

Skala och skiva

Skala potatisen och skär den i skivor.

Såsen

Finhacka löken och vitlöken. Fräs lökhacket i en stekgryta och häll sedan på grädde och mjölk. Sänk värmen.

Gratängen

Lägg potatisen i stekpannan och krydda med salt, peppar, dijonsenap och paprikapulver. Låt det småputtra i ca 30 minuter. Rör om och vänd potatisen några gånger.

Gratinera

Häll över alltihop i en smord ugnsform och strö över osten. Gratinera tills det fått färg (ca 15 minuter).

   
Mängd Ingrediens
3 dl Grädde (matlagnings)
1,5 dl Mjölk
  Ost (riven)
  Paprikapulver
4 portion Potatis
1 st Purjolök
  Salt
4 msk Senap (dijon)
  Svartpeppar
4 klyfta Vitlök