Gott till
Servera gratängen till en rejäl köttbit och drick gärna ett mörkt öl.
|
|
Mattyp: Komplement
|
Typ av maträtt: Gratäng
|
Tidsåtgång: 20 / 40 |
|
Skala och skiva
Skala potatisen och skär den i skivor.
Såsen
Finhacka löken och vitlöken. Fräs lökhacket i en stekgryta och häll sedan på grädde och mjölk. Sänk värmen.
Gratängen
Lägg potatisen i stekpannan och krydda med salt, peppar, dijonsenap och paprikapulver. Låt det småputtra i ca 30 minuter. Rör om och vänd potatisen några gånger.
Gratinera
Häll över alltihop i en smord ugnsform och strö över osten. Gratinera tills det fått färg (ca 15 minuter).
|
|
|
Mängd |
Ingrediens |
3 dl |
Grädde (matlagnings) |
1,5 dl |
Mjölk |
|
Ost (riven) |
|
Paprikapulver |
4 portion |
Potatis |
1 st |
Purjolök |
|
Salt |
4 msk |
Senap (dijon) |
|
Svartpeppar |
4 klyfta |
Vitlök |
|