Ugnstemperatur 225°C
Tips
pinjenötterna kan bytas ut mot linfrö.
|
|
Mattyp: Huvudrätt
|
Typ av maträtt: Gratäng
|
Tidsåtgång: 20 / 40 |
|
Gör så här
Sätt på ugnen på 225 grader. Smörj en ugnsform och lägg fisken i formen.
Skala och hacka löken och fräs den sedan mjuk i en stekpanna (utan att ge färg).
Pressa vitlöken i stekpannan. Blanda sedan ner citron, kryddor, pinjekärnorna och hälften av persiljan. Salta och krydda med vitpeppar på fisken. Smörj sedan ut lökröran över fisken.
In i ugnen
Sätt in formen i ugnen tills fisken är riktigt vit (ca 20-25 minuter).
Bulguren
Koka upp vatten till bulguren. Skiva och hacka tomaterna. Koka bulguren enligt förpackningen. Rör ihop den med tomaterna när den är klar.
Servera
Ta ut ugnsformen och garnera med resten av persiljan.
|
|
|
Mängd |
Ingrediens |
4 portion |
Bulgur |
2 krm |
Cayennepeppar |
|
Citron (saft) |
700 g |
Fiskfilé av vit fisk |
2 tsk |
Koriander |
2 st |
Lök (gul) |
2 dl |
Persilja (färsk) |
1 dl |
Pinjenötter |
|
Salt |
2 tsk |
Spiskummin |
2 st |
Tomat |
2 klyfta |
Vitlök |
|
Vitpeppar |
|