Fredrik Gustavssons Hemsida - Receptdatabas

Svenska English



<- receptlistan      

Samke harra

 


Ugnstemperatur 225°C


Tips

pinjenötterna kan bytas ut mot linfrö.
   
Mattyp: Huvudrätt Typ av maträtt: Gratäng
Tidsåtgång: 20 / 40
 

Gör så här

Sätt på ugnen på 225 grader. Smörj en ugnsform och lägg fisken i formen.

Skala och hacka löken och fräs den sedan mjuk i en stekpanna (utan att ge färg).

Pressa vitlöken i stekpannan. Blanda sedan ner citron, kryddor, pinjekärnorna och hälften av persiljan. Salta och krydda med vitpeppar på fisken. Smörj sedan ut lökröran över fisken.

In i ugnen

Sätt in formen i ugnen tills fisken är riktigt vit (ca 20-25 minuter).

Bulguren

Koka upp vatten till bulguren. Skiva och hacka tomaterna. Koka bulguren enligt förpackningen. Rör ihop den med tomaterna när den är klar.

Servera

Ta ut ugnsformen och garnera med resten av persiljan.

   
Mängd Ingrediens
4 portion Bulgur
2 krm Cayennepeppar
  Citron (saft)
700 g Fiskfilé av vit fisk
2 tsk Koriander
2 st Lök (gul)
2 dl Persilja (färsk)
1 dl Pinjenötter
  Salt
2 tsk Spiskummin
2 st Tomat
2 klyfta Vitlök
  Vitpeppar