Tips
Rätten passar bra till kycklingrätter.
|
|
Mattyp: Komplement
|
Typ av maträtt: Ris
|
Tidsåtgång: 10 / 20 |
|
Bulgur
Koka bulguren efter förpackningens instruktioner.
Skär och hacka
Skär och hacka under tiden tomaterna, gurkan, löken och persiljan.
Blanda
När bulguren är klar blandar du ner de andra ingredienserna och blandar om. Låt sedan blandningen stå, övertäckt, och dra åt sig smak i åtminstone 10 minuter innan servering.
|
|
|
Mängd |
Ingrediens |
4 portion |
Bulgur |
1 st |
Citron (saft) |
0,5 st |
Gurka |
1 st |
Lök (röd) |
2 msk |
Olivolja |
4 msk |
Persilja (färsk) |
|
Svartpeppar |
2 st |
Tomat |
2 klyfta |
Vitlök |
|