Ugnstemeperatur 175ºC
Gott till
Servera en grönsallad till.
|
|
Mattyp: Huvudrätt
|
Typ av maträtt: Pannkaka
|
Tidsåtgång: 20 / 30 |
|
Pannkakan
Sätt på ugnen på 175 grader och blanda ihop pannkakssmeten. Ta en ugnsplåt, lägg på bakplåtspapper och bred sedan ut pannkakssmet så att det täcker plåten (räkna två portioner per plåt). Sätt in plåtarna i ugnen och grädda pannkakorna.
Fyllningen
Hacka löken grovt och stek den tillsammans med köttfärsen. Krydda med salt och svartpeppar. Grova hacka tomaterna och feferonin.
När köttfärsen är genomstekt rör du ner creme fraiche, tomater och feferoni. Pressa sedan ner vitlöksklyftorna och krydda med cayennepeppar och chilipulver.
Slutkläm
När pannkakorna är klara i ugnen brer du på köttfärsröran och rullar ihop pannkakorna.
|
|
|
Mängd |
Ingrediens |
4 portion |
Mustig bulgur och kycklingsoppa |
|
Cayennepeppar |
|
Chili (pulver) |
2 dl |
Creme fraiche |
600 g |
Köttfärs (bland) |
2 st |
Lök (gul) |
4 st |
Peperoni |
|
Salt |
|
Svartpeppar |
2 st |
Tomat |
4 klyfta |
Vitlök |
|