Ugnstemeperatur 225°C
Gott till
Servera en grönsallad eller rårivna morötter till.
|
|
Mattyp: Huvudrätt
|
Typ av maträtt: Gratäng
|
Tidsåtgång: 40 / 60 |
|
Köttfärsfyllning
Gör en köttfärssås på lök, köttfärs, krossade tomater, tomatpuré, basilika, buljongtärning, salt och svartpeppar.
Ostsåsen
Vispa ut mjölet med lite av mjölken i en kastrull. Tillsätt resten av mjölken och låt koka upp under omrörning, var försiktig då mjölken lätt bränner sig! Låt koka ca 3 minuter och tillsätt sedan den rivna osten och smaka av med salt.
Varva
Häll hälften av ostsåsen på botten av en ugnsform. Lägg på ett lager av plattor som täcker bottnen. Bred ut hälften av köttfärssåsen. Lägg på ett nytt lager plattor. Bred ut resten av köttfärssåsen. Lägg på ett sista lager plattor. Häll på resten av ostsåsen och gratinera med uytterliggare lite riven ost.
Gratinera
Gratinera mitt i ugnen i 225 grader i ca 15-20 minuter.
|
|
|
Mängd |
Ingrediens |
|
Basilika |
2 st |
Buljongtärning (kött) |
600 g |
Köttfärs (bland) |
2 burk |
Krossade tomater |
12 st |
Lasagneplattor |
2 st |
Lök (gul) |
4 msk |
Mjöl (vete) |
7 dl |
Mjölk |
3 dl |
Ost (riven) |
|
Salt |
|
Smör |
|
Svartpeppar |
1 msk |
Tomatpuré |
|