Server till
Serveras med ris eller potatis till.
Gott till
Servera en grönsallad till och drick en mustig öl eller ett rött vin.
Tips
Ge lite extra färg till grytan med soja.
|
|
Mattyp: Huvudrätt
|
Typ av maträtt: Gryta
|
Tidsåtgång: 30 / 45 |
|
Förstek
Skiva fläskfilen och stek den i en gryta och krydda med salt och svartpeppar. Lägg sedan undan skivorna.
Skär baconen i bitar och stek den i grytan. Grovhacka löken och skiva champinjonerna. Fräs dem sedan med baconen.
Grytan
Häll i creme fraiche och vatten i grytan och lägg i fläskfilen igen. Låt det koka upp. Skär under tiden paprikan i stavar.
Sänk värmen när grytan kokat upp. Krydda med buljongtärning, dijonsenap, vitlök och dragon. Smaka av, ta extra salt och svartpeppar om det behövs.
Låt grytan sjuda till paprikan mjuknat.
|
|
|
Mängd |
Ingrediens |
1 paket |
Bacon |
1 st |
Buljongtärning (kött) |
12 st |
Champinjoner (färska) |
2 dl |
Creme fraiche |
1 tsk |
Dragon |
600 g |
Fläskfilé |
2 st |
Lök (gul) |
1 st |
Paprika (grön) |
1 st |
Paprika (röd) |
|
Salt |
4 tsk |
Senap (dijon) |
|
Svartpeppar |
|
Vatten |
2 klyfta |
Vitlök |
|