Fredrik Gustavssons Hemsida - Receptdatabas

Svenska English



<- receptlistan      

Fransk fläskfilégryta

 


Server till

Serveras med ris eller potatis till.

Gott till

Servera en grönsallad till och drick en mustig öl eller ett rött vin.

Tips

Ge lite extra färg till grytan med soja.
   
Mattyp: Huvudrätt Typ av maträtt: Gryta
Tidsåtgång: 30 / 45
 

Förstek

Skiva fläskfilen och stek den i en gryta och krydda med salt och svartpeppar. Lägg sedan undan skivorna.

Skär baconen i bitar och stek den i grytan. Grovhacka löken och skiva champinjonerna. Fräs dem sedan med baconen.

Grytan

Häll i creme fraiche och vatten i grytan och lägg i fläskfilen igen. Låt det koka upp. Skär under tiden paprikan i stavar.

Sänk värmen när grytan kokat upp. Krydda med buljongtärning, dijonsenap, vitlök och dragon. Smaka av, ta extra salt och svartpeppar om det behövs.

Låt grytan sjuda till paprikan mjuknat.

   
Mängd Ingrediens
1 paket Bacon
1 st Buljongtärning (kött)
12 st Champinjoner (färska)
2 dl Creme fraiche
1 tsk Dragon
600 g Fläskfilé
2 st Lök (gul)
1 st Paprika (grön)
1 st Paprika (röd)
  Salt
4 tsk Senap (dijon)
  Svartpeppar
  Vatten
2 klyfta Vitlök