Fredrik Gustavssons Hemsida - Receptdatabas

Svenska English



<- receptlistan      

Sydstatsgryta med krut i

 


Servera till

Servera ris till och gratinera med timjan kvistar.

Gott till

En ljus pilsner är ett måste.
   
Mattyp: Huvudrätt Typ av maträtt: Gryta
Tidsåtgång: 30 / 45
 

Skiva och hacka

Skär kycklingköttet i bitar. Skala och grov hacka de gula lökarna. Skär sellerin i tärningarna, hacka paprikan i grova bitar och hacka chilin fint.

Panera och stek

Blanda mjöl, cayennepeppar och salt och panera kycklingen i blandingen. Bryn sedan kycklingen i hälften av oljan och ta sedan ur dem efterhand som de blir klara.

Häll resten av oljan i grytan och ruska ner det som är kvar av mjölblandningen. Rör om tills mjölet fått en chokladbrun färg. Lägg i löken, sellerin, paprikan och chilin. Pressa i vitlöken. Rör om och bryn i ett par minuter. Lägg tillbaka kycklingköttet.

Grytan

Slå i buljongen i grytan. Tillsätt lagerblad och hälften av timjan kvistarna. Sjud grytan under ca 25 minuter.

Skär korvarna i bitar och lägg dem i grytan. Sjud ytterliggare fem minuter.

   
Mängd Ingrediens
1 st Buljongtärning (kykling)
1 krm Cayennepeppar
1 st Chili
200 g Korv (kryddig)
400 g Kyckling
1 st Lagerblad
2 st Lök (gul)
1,5 dl Mjöl (vete)
1,5 dl Olja
2 st Paprika (grön)
0,5 tsk Salt
4 klyfta Selleri
0,5 dl Timjan (färsk)
1 l Vatten
2 klyfta Vitlök