Fredrik Gustavssons Hemsida - Receptdatabas

Svenska English



<- receptlistan      

Gratinerad fläskfilé med vitlökskantareller

 


Gott till

Servera en grönsallad och drick öl till.

Tips

Färsk timjan och oregano passar bra som örtkryddor.
   
Mattyp: Huvudrätt Typ av maträtt: Gratäng
Tidsåtgång: 40 / 40
 

Potatisen

Koka upp vatten med buljongtärningen i. Skala och koka potatisen tills den nästan är klar.

Stek

Putsa fläskfilén och skär den i skivor. bryn köttet så det får färg på båda sidor (ca 1 minut på varje sida). Krydda med salt och peppar. Lägg i skivad lök och paprika och stek i två minuter.

Ugnen

Häll över köttet och grönsakerna i en ugnsform. Blanda creme fraiché, sambal olek och örtkryddor och häll i formen. Toppa med klickar av ost. In i ugnen i ca 15 minuter och 170 grader.

Stek potatisen

dela potatisen på mitten och stek den på medelvärme i ca 10 minuter, så att dne får en krispig yta. Krydda med timjan och grillkrydda.

Svampen

Dra ur vätskan ur svampen i en torr stekpanna. Häll över 2 msk olja eller smör och stek i 2 -4 minuter. Stang av plattan och pressa i vitlöksklyftorna.

   
Mängd Ingrediens
  Basilika (färsk)
1 st Buljongtärning (kött)
2 dl Creme fraiche
600 g Fläskfilé
1 st Lök (gul)
  Mjuk färskost
2 st Paprika
0,8 kg Potatis
  Salt
8 tsk Sambal oelek
0,6 l Svamp (kantareller)
  Svartpeppar
2 klyfta Vitlök