Ugnstemeperatur 175°C
Gott till
Drick vinet som blir över till rätten.
|
|
Mattyp: Huvudrätt
|
Typ av maträtt: Stekt
|
Tidsåtgång: 50 / 50 |
|
Ugnsgrönsakerna
Skiva alla grönsaker (utom gul lök och vitlök) och lägg i en långpanna. Rör ner 1/4 av farinsockret och häll olja över. Peppra och salta lätt. Baka mitt i ugnen i 175 grader i ca 30 minuter.
Stek
Skär fläskfilén i skivor och stek på båda sidor. Salta och peppra.
Såsen
Skala och hacka den gula löken och vitlöken. Fräs med olja i den gryta du stekt fläskfilen i. Tillsätt resten av farinsockret och fräs löken. Häll i vinäger och vin, koka samman ett par minuter. Tillsätt buljongtärning och vatten och koka ytterligare någon minut. Red med potatismjölet och smaka av med salt och peppar.
|
|
|
Mängd |
Ingrediens |
1 st |
Buljongtärning (kött) |
200 g |
Champinjoner (färska) |
4 msk |
Farinsocker |
600 g |
Fläskfilé |
1 st |
Lök (gul) |
2 st |
Lök (röd) |
1 msk |
Mjöl (potatis) |
3 st |
Morötter |
|
Olja |
|
Oregano (färsk) |
2 st |
Paprika |
6 st |
Potatis |
2 dl |
Rödvin |
|
Salt |
1 dl |
Solrosfrö |
1 st |
Squash |
|
Svartpeppar |
|
Timjan (färsk) |
3 dl |
Vatten |
|
Vinäger |
2 klyfta |
Vitlök |
|