Fredrik Gustavssons Hemsida - Receptdatabas

Svenska English



<- receptlistan      

Fläskfilé med rödvinsås och ugnsgrönsaker

 


Ugnstemeperatur 175°C


Gott till

Drick vinet som blir över till rätten.
   
Mattyp: Huvudrätt Typ av maträtt: Stekt
Tidsåtgång: 50 / 50
 

Ugnsgrönsakerna

Skiva alla grönsaker (utom gul lök och vitlök) och lägg i en långpanna. Rör ner 1/4 av farinsockret och häll olja över. Peppra och salta lätt. Baka mitt i ugnen i 175 grader i ca 30 minuter.

Stek

Skär fläskfilén i skivor och stek på båda sidor. Salta och peppra.

Såsen

Skala och hacka den gula löken och vitlöken. Fräs med olja i den gryta du stekt fläskfilen i. Tillsätt resten av farinsockret och fräs löken. Häll i vinäger och vin, koka samman ett par minuter. Tillsätt buljongtärning och vatten och koka ytterligare någon minut. Red med potatismjölet och smaka av med salt och peppar.

   
Mängd Ingrediens
1 st Buljongtärning (kött)
200 g Champinjoner (färska)
4 msk Farinsocker
600 g Fläskfilé
1 st Lök (gul)
2 st Lök (röd)
1 msk Mjöl (potatis)
3 st Morötter
  Olja
  Oregano (färsk)
2 st Paprika
6 st Potatis
2 dl Rödvin
  Salt
1 dl Solrosfrö
1 st Squash
  Svartpeppar
  Timjan (färsk)
3 dl Vatten
  Vinäger
2 klyfta Vitlök