Tips
Grilla hamburgarna istället för att steka dom. Rör i lite krossade enbär och någon örtkrydda för att ge hamburgaren lite viltsmak. Älgfärs är också väldigt gott till hamburgare.
|
|
Mattyp: Huvudrätt
|
Typ av maträtt: Grillat
|
Tidsåtgång: 15 / 15 |
|
Blanda färsen
Lägg färsen i en bunke och blanda den med salt och peppar. Skiva gurka, lök och tomat.
Skapa hamburgarna
Dela färsen i så många hamburgare du vill göra. Rulla delarna till runda bullar och pressa sedan ut dom till hamburgare.
Stek eller grilla
Stek eller grilla hamburgarna, tills de är så genomstekta som du vill ha dom (ett par minuter på varje sida).
Bygg
Lägg hamburgarna tillsammans med tillbehören i ett hamburgerbröd.
|
|
|
Mängd |
Ingrediens |
4 st |
Hamburgerbröd |
0,5 st |
Gurka |
|
Hamburgerdressing |
|
Ketchup |
600 g |
Köttfärs (nöt) |
1 st |
Lök (gul) |
4 krm |
Salt |
|
Svartpeppar |
2 st |
Tomat |
|