Tänk på!
I rätter med kål och färs kan det hända att färsen får en rosaaktig nyans, vilket är helt ofarligt.
Gott till
Servera med kokt potatis, lingon och knäckebröd.
|
|
Mattyp: Huvudrätt
|
Typ av maträtt: Pudding
|
Tidsåtgång: 15 / 90 |
|
Förbered kålen
Hacka kålen i stora bitar. Koka den sedan i ca 5 minuter och häll sedan av kokvattnet.
Blanda färsen
Blanda färsen först med salt, sedan med ägg, peppar, soja, vatten och örtkryddorna.
In i ugnen
Blanda färsblandningen och kålen och bred ut det på en ugnslågpanna. Sätt in pannan i mitten av ugnen vid 250 graders temperatur och sänk sedan värmen omgående till 200 grader. Låt grädda i ca 1 timme.
|
|
|
Mängd |
Ingrediens |
2 st |
Ägg |
600 g |
Köttfärs (bland) |
0,33 msk |
Mejram |
0,33 msk |
Oregano |
0,6 msk |
Salt |
1 msk |
Soja (kinesisk) |
2 dl |
Vatten |
1 kg |
Vitkål |
0,66 msk |
Vitpeppar |
|