Fredrik Gustavssons Hemsida - Receptdatabas

Svenska English



<- receptlistan      

Kålpudding

 


Tänk på!

I rätter med kål och färs kan det hända att färsen får en rosaaktig nyans, vilket är helt ofarligt.

Gott till

Servera med kokt potatis, lingon och knäckebröd.
   
Mattyp: Huvudrätt Typ av maträtt: Pudding
Tidsåtgång: 15 / 90
 

Förbered kålen

Hacka kålen i stora bitar. Koka den sedan i ca 5 minuter och häll sedan av kokvattnet.

Blanda färsen

Blanda färsen först med salt, sedan med ägg, peppar, soja, vatten och örtkryddorna.

In i ugnen

Blanda färsblandningen och kålen och bred ut det på en ugnslågpanna. Sätt in pannan i mitten av ugnen vid 250 graders temperatur och sänk sedan värmen omgående till 200 grader. Låt grädda i ca 1 timme.

   
Mängd Ingrediens
2 st Ägg
600 g Köttfärs (bland)
0,33 msk Mejram
0,33 msk Oregano
0,6 msk Salt
1 msk Soja (kinesisk)
2 dl Vatten
1 kg Vitkål
0,66 msk Vitpeppar