|
|
Mattyp: Huvudrätt
|
Typ av maträtt: Sallad
|
Tidsåtgång: 20 / 20 |
|
Äggen
Koka upp vatten i en kastrull och koka äggen.
Ciabatta
Skär bort skorpan på ciabattan och riv eller skär brödet i bitar. Rosta brödet i en stekpanna, ringla olivolja över brödbitarna; salta och peppra efter smak (tänk på att baconen är ganska salt). När brödet är klart lägger du över bitarna i en bunke, pressar vitlöken med en vitlökspress och rör om brödbitarna så de får en god vitlökssmak.
Förbered
Knaperstek baconet. Skiva tomater, lök, och sallad.
Blanda
Blanda alla ingredienser utom äggen, pressa citronsaften över salladen. Lägg upp salladen på tallrikar. Skala och skiva äggen, vilka du sedan gratinerar salladen med. Strö slutligen riven parmesanost över.
|
|
|
Mängd |
Ingrediens |
6 st |
Ägg |
4 st |
Ciabata |
6 paket |
Bacon |
1 st |
Citron (saft) |
3 st |
Lök (röd) |
|
Olivolja |
|
Ost (parmesan) |
1 st |
Sallad (isberg) |
1 burk |
Sallad (ruccola) |
|
Salt |
|
Svartpeppar |
6 st |
Tomat |
4 klyfta |
Vitlök |
|