Fredrik Gustavssons Hemsida - Receptdatabas

Svenska English



<- receptlistan      

Italiensk bacon- och äggsallad

 


   
Mattyp: Huvudrätt Typ av maträtt: Sallad
Tidsåtgång: 20 / 20
 

Äggen

Koka upp vatten i en kastrull och koka äggen.

Ciabatta

Skär bort skorpan på ciabattan och riv eller skär brödet i bitar. Rosta brödet i en stekpanna, ringla olivolja över brödbitarna; salta och peppra efter smak (tänk på att baconen är ganska salt). När brödet är klart lägger du över bitarna i en bunke, pressar vitlöken med en vitlökspress och rör om brödbitarna så de får en god vitlökssmak.

Förbered

Knaperstek baconet. Skiva tomater, lök, och sallad.

Blanda

Blanda alla ingredienser utom äggen, pressa citronsaften över salladen. Lägg upp salladen på tallrikar. Skala och skiva äggen, vilka du sedan gratinerar salladen med. Strö slutligen riven parmesanost över.

   
Mängd Ingrediens
6 st Ägg
4 st Ciabata
6 paket Bacon
1 st Citron (saft)
3 st Lök (röd)
  Olivolja
  Ost (parmesan)
1 st Sallad (isberg)
1 burk Sallad (ruccola)
  Salt
  Svartpeppar
6 st Tomat
4 klyfta Vitlök